KOPENHAMNSTIPS

Köpenhamnstips

Vår + helg = loppmarknad

Vårväder och helgledighet innebär loppmarknadsdags i Köpenhamn. Här finns en uppsjö av olika loppmarknader där du kan köpa allt från vinyl till vintage till en billig peng – även omräknat i svenska kronor. Här kommer förslag på två excellenta loppmarknader med barn:

 

Loppmarknad på Islands Brygge

På Islands Brygge kan du botanisera bland fynden medan du njuter av solen nere vid vattnet när det arrangeras loppmarknad med över 150 bodar. Kombinera med lunch på Kulturhuset eller gå till kiosken och köp en mjukglass med dansk gräddbolle längst upp, låt barnen leka på lekplatsen eller kanske ni alla vill hoppa i havet från citybadets badbrygga?

Loppmarknad på Bryggen:

Var? Islands Brygge

När? 11 maj, 2 juni, 30 juni, 4 augusti, 18 augusti, 1 september och 22 september.

Ta sig hit: Havnebuss 991 från Nyhavn eller metron från Nørreport till Islands Brygge

 

Fælledparkens loppmarknad

Inspirerat av Paris loppmarknader i olika parker, arrangeras mitt i Köpenhamns gröna lunga Fælledparken, en rad loppmarknader under året.  Och det är mycket mer än bara loppmarknad: barn kan ta med sig leksaker och byta med varandra, man kan få ansiktsmålning, göra sin egna cupcakes eller spela brädspel.

Loppmarknaden kan man fördelas kombineras med en sväng till Tornlekplatsen (Tårnlegepladsen) eller kanske hellre en latte på Café Pavillionen?

Läs mer på www.loppelinda.dk

Var: Den Franske Plads, Serridslevvej, 2100 København Ø

När? 26 maj, 22 juni, 10 august, 1 september och 14 september,

Ta sig hit: Hoppa på buss 1A vid Hovedbanegården, alltså centralen i Köpenhamn, till Triangeln (nej inte i Malmö!), sedan bara ett par minuter till fots.

 

Om du vill kolla upp kollektivtrafiken i Köpenhamn gör du det på rejseplanen.dk

————————————————-

Påsklov i Köpenhamn!

Nu börjar påsken närma sig och med lite tur kan vi se fram emot soliga stunder med stora påskägg, söta påskkärringar och kanske en utflykt till den andra sidan sundet? Här kommer påskharens topp 3 tips till påsklov i den danska huvudstaden.

Tivoli


Finns det en bättre start på vårsäsongen i Köpenhamn än Tivoli? När Tivoli äntligen öppnar efter vinterdvalan är det med pukor och fanfarer. Från den 4-22 april väntar en färgsprakande påskvärld med påskägg, påskpynt och dansk ”påskefrokost” på många restauranger; en speciell smörrebrödsmeny som traditionsenligt sköljs ner med öl och en ”lille en”. Sistnämnda drycker är naturligtvis valfria.  https://www.tivoli.dk/da/saesoner/paaske

Entrébiljett från 8 år: 130 DKK
Entrébiljett barn 3- 7 år: 60 DKK
Åkpass från 230 DKK

 

Camp Adventure – lite söderut från Köpenhamn

 

Årets kanske mest efterlängtade outdoor-område  Camp Adventure öppnar lagom till påsklovet. Mitt ute i skogen utanför Haslev, lite drygt 40 minuter söder om Köpenhamn, ligger 10 klättringsbanor och Danmarks längsta zipline och väntar.  Till och med så små knattar som 3-6 år kan klättra i sina egna banor. Passa på att prova på 475 meter zipline 25 meter upp i luften – magkittel garanteras. Områdets höjdpunkt – på mer än ett sätt – är det helt unika skogstornet, ett arkitektritat utsiktstorn som snor sig runt sin egen axel mellan trädkronorna 135 meter upp i luften.

För den som blir matsugen finns det en food truck som säljer bl.a. hamburgare, fish’n chips, snacks och dricka.

Klätterparken öppnar den 13 april 2019 och kostar 200 DKK för barn och 300 DKK för vuxna. Skogstornet är gratis för barn 0-6 år och kostar 125 DKK för övriga. Men boka snart – du är förmodligen inte ensam om att vilja åka hit.

Läs mer och boka biljetter: https://www.campadventure.dk/

 

Experimentarium

Faller regnet ner i strida strömmar? Eller är du och ungarna bara sugna på att lära er mer om hur kroppen fungerar, fysikens lagar, styra ett fartyg eller göra enorma såpbubblor? Då är det Experimentarium din bäste vän. 2018 kom Experimentarium med på Time Magazines lista över ”World’s Greatest Places” och det är sannerligen välförtjänt. Här kan du tävla mot barnen i att flytta en kula enbart med tankekraft, ta dig fram genom Sinnenas tunnel, spela musik på laserharpa, eller känna efter hur det känns att dra ett ton. Det känns ganska tungt, kan avslöjas.

Till och med den 3 november kan utställningen Body Worlds upplevas här, en helt unik utställning om människokroppen.

Barn 3-11 år kostar 115 DKK och vuxna 195 DKK.

Läs mer på: https://www.experimentarium.dk

 

Köpenhamnstipset

Teresa Rörbye   

 

Barn i Malmös Köpenhamnstips skrivs av Teresa Rørbye som bor i Köpenhamnsförorten Valby tillsammans med sina 2 barn, Emma på 9 och Olivia på 6 år, samt hennes danske man som låter lite som drottning Silvia när han pratar svenska. När Teresa inte skriver för Barn i Malmö, jobbar hon som copywriter på resebyrå i Köpenhamn och skriver smarriga restips på scanditravelerblog.com  – en reseblogg om resor med barn – och ibland utan. Få de bästa tipsen på strandbarshäng i Berlin, skönaste sommardagen i Köpenhamn eller vandringsresor på hög höjd i Alperna.