Vårkänslor med mullvaden

Hur den lilla mullvaden fick sina byxor. Milers bildvärld är sympatiskt lekfull, med förmänskligade djur i färggrann natur. Grejen med mullvaden är att han inte är speciell, han bara är…

Din tur, Adrian

Adrian är tio år och varje dag går han till skolan med oro inuti. Han känner sig annorlunda och de andra barnen låter honom tro att det är hans eget fel. Nominerad till Augustpriset. Passar 9/10-åringar.

Den blå traktorn

Fängelse. Finns i barns lekar, för tjuveri och annat förbjudet. Men det finns också barn där fängelse är något annat, något verkligt. Där mamma eller pappa finns. Berättelsen är Olles. Det är hans ord och hans röst, tankar och funderingar. Från 6 år.

Livet som minimonster

Det är något väldigt fascinerande med insekter. Vissa tycker att de är superläskiga, irriterande, oförutsägbara och myllrande. Vissa bryr sig inte om dem, de bara finns där. Och vissa är nyfikna och älskar de små krypen.

FÖLJ EFTER DEN DÄR BILEN

En mus på en motorcykel jagar en gorilla i bil…

LIVRÄDD PÅ PLAYAN

Den lilla flickan och hennes pappa är på ett zoo och plötsligt är flickan borta…

Du är för liten, Pytte!

En utvecklingsroman i bilderboks-
format med en shetlandsponny i huvudrollen…

En stackars liten haj

En riktigt härlig bok illustrerad med stora mysiga bilder om två små rädda killar; en pojke och en haj…

Experimentera mera : 50 roliga experiment

Enkla och roliga experiment att göra hemma och kräver inte något avancerat material!

Alla tittar på Alfred

Många barn kan säkert känna igen sig i Alfred som helst vill vara i fred och lika många kan relatera till clownen Alfred som växer när han får andra att skratta eller gråta. För hur ska man förhålla sig till andras blickar?

Malte Modig

Måste man vara modig bara för att man råkar heta Modig?
Bilderbok för 3-5 år.

Det svarta tornet

Robin som har sett fram emot en slapp sommar med kompisarna. Men Robins föräldrar har helt andra planer för sin son… Kapitelbok för 12-15 år.