ARTIKEL

Näven i bordet

Tiden ställs på 30 sekunder. En person läser korten som innehåller ett tema. De andra tävlar om att först komma på kluriga svar och lägga näven på bordet. Varje spelare har två chanser att svara under en omgång – höger och vänster hand. Men det är viktigt att få sin hand överst när tiden har gått då det ger högre poäng – så svara så nära de 30 sekunder du kan!

Från 7 år.

VÅR SPELTEST:
Spelet testades av 7 år & 11 år + mamma

Enkla regler och snabbt att komma igång. Jag (mamma) läste frågor och barnen tävlade med varandra i den första omgången. Båda barnen kunde hitta svar på de flesta frågorna, men det är en hel del som blir för svårt för en 7 åring och en del för alla barn/unga (t.ex. Låtar av Beatels, Hollywood-stjärnor från 1980-talet, One-liners ur filmer). I genomsnitt kunde barnen dock svara på det mesta då det också finns många enklare frågor, te.x. gul frukt, något som gör en lycklig, bollar. Därför hoppade jag (mamma) över de som jag visste vår 7-åring inte hade en chans på och tog nästa kort. Kunde ingen svara så tog jag också nästa kort efter några sekunder.

Barnen uppskattade spelet och vår (lite hemmagjorda version som passar en 7-åring). Ja, det funkade jätte bra – mycket skratt och i slutet förstod de också den taktiska biten av att spara den andra svaret tills de trodde att tiden snart var slut !

+ snabbt att komma igång
+ träna upp att tänka snabbt och använda fantasin
– en del frågor är inte för 7-åringar som det står att spelet också ska funka för – men det går lätt att justera det via att plocka bort frågorna. Jag skulle säga att 9 år är en mera realistisk ålder.

Antal spelare: 2-10
Speltid: 25 minuter
PELIKO