ARTIKEL

NÄR DÅ DÅ – JUNIOR FAMILJ

Succéspelet När då då kommer nu i en junior/familjeversion. Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag.

Från 10 år

VÅRT SPELTEST:

Spelet spelades av 2 barn 12 år och 10 år samt mamma och pappa

Spelet går ut på att man ska placera händelser, personer eller saker i rätt tidsföljd. Kom t.ex. de första nylonstrumbyxorna före eller efter det att kronprinsessan Victoria föddes? Man behöver inte kunna de exakta årtalen, utan endast kunna placera korten rätt i förhållande till varandra. Du kan chansa på att vinna flera kort åt gången och samtidigt riskera att förlora alla eller spela säkert och vinna ett kort åt gången. Den som först har samlat tio kort vinner.

Både vi vuxna och barnen tyckte att detta var ett roligt spel. Reglerna var enkla och vi förstod snabbt hur det gick till. Det blev många intressanta samtal om olika händelser och årtal. Det är inte helt lätt för barnen att sätta olika årtal i förhållande till varandra, därför är det bra att spelet är från 10 år även om ett något yngre barn nog också kan delta med viss hjälp.

Som vuxen känns det lite för lätt eftersom man bara behöver placera in korten i rätt tidsperiod så vi bestämde att vi vuxna var tvungna att sätta korten exakt rätt på tidslinjen och inte bara säga om det var före eller efter ett visst datum som barnen. Detta gjorde att det blev roligare och spel mer på lika villkor.

+ Kul för hela familjen

+ Enkla regler, det går snabbt att komma igång

+ Det blir många spännande samtal under spelets gång och både vi och barnen lärde oss mycket

– lite för lätt som vuxen men om man gör om reglerna funkar det fint

Antal spelare: 2-8

Speltid: 60 min

EGMONT KÄRNAN