ARTIKEL

Balansera, tumla runt & hitta kroppen!

BABY & SMÅBARNSGYMPA PÅ LITTLE GYM

 Nu ska vi på gympa för de riktigt små! Vi får hänga med på lek och rörelse med ett gäng 10–19 månaders barn tillsammans med deras mamma eller pappa.

Klockan slår nio och barnen vet precis vad det handlar om. När ledaren Emelie öppnar dörren till den färgsprakande gympasalen så klapprar det om de små fötterna då barnen får bråttom in i salen. Det är som kalvar som släpps ut på grönbete – äntligen är man fri!

Emelie är gympaledare och denna grupp är en av hennes favoriter. ”Barnen har så tydlig utveckling och det är roligt att få vara med i den. Barnen är glada och föräldrarna engagerade.” Hon berättar att denna grupp har övningar med fokus på greppteknik, balans, avståndsbedömning och att stärka muskulaturen i bålen.

Lektionen börjar på den stora mjuka mattan med maracas och sång. De flesta barnen sitter tätt intill föräldern och maracasljudet stimulerar rörelserna. Upp. Ner. I golvet. På magen. Alla maracas plockas in och ytterligare några övningar sker i grupp men sedan är det dags för ”utforskning i egen takt”.

Med iver men också försiktighet klättrar, går och hänger barnen i redskapen. Emelie går runt mellan ekipagen och ger råd och hjälper till. Berättar varför och hur föräldern ska hålla eller stötta balansen.

Lektionen har en fast struktur med ett tydligt start och slut, där emellan varvas gemensamma övningar med fri utforskning. Efter lektionen får barnen en stämpel på handen. En fin detalj som uppskattas och kontrolleras noggrant av ägaren innan vantarna åker på.

 

Ur Barn i Malmö nr. 01/2013

BESÖKSINFO

The Little Gym >
The Little Gym >

RELATERADE ARTIKLAR ELLER AKTIVITETER