ARTIKEL

Godnattspelet

Godnattspelet är ett mycket sött spel som lär barnen att samarbeta medan de spelar.

Spelet bygger på en saga och innehåller även ett häfte med godnattsagor.

För barn 4–8 år

VÅRT SPELTEST:

Spelet testades av ett barn 7 år + mamma

Det ovanliga med detta spel är att man tävlar tillsammans istället för mot varandra. Det gäller för djuren att ta sig till huset på andra sidan spelplanen och om de ligger i sina sängar innan solen går ner och månen kommer fram så har man vunnit. Vägen består av tre olika delar där de ska genomföra olika uppdrag. Alla djuren måste ha klarat sina uppdrag innan man får gå vidare, på så sätt förstärks samarbetet och det gäller att vänta in och hjälpa varandra.

Vi blev båda mycket förtjusta i detta spel. Det tog en liten stund att vänja sig vid att man skulle spela tillsammans men när man sedan levde sig in i sagan så tänkte man inte på det längre. Det kändes nästan mer som om man lekte än spelade ett spel. Vi spelade detta strax innan läggdags så det var perfekt att kunna ta med häftet med godnattsagorna in till sängen efter!

+ härligt med ett spel där man tävlar tillsammans istället för mot varandra

+ att spelet är uppbyggt som en saga och att man själv kan läsa de olika godnattsagorna i det medföljande häftet.

+ de små söta spelfigurerna

– att detta spel riktar sig till barn upp till åtta år. 7-åringen som deltog i testet kändes nästan för stor, så detta spel lämpar sig nog bättre till barn i förskoleåldern tror vi.

Antal spelare: 2-4

Speltid: 20 minuter
TACTIC