ARTIKEL

FULLTOFTA NATURCENTRUM

Strax sydost om Höör ligger Fulltofta Naturreservat. En oas för upptäcksfärd i naturen, ridning, promenader och lekar. Här finns färdiga barnpromenader, ett naturcentrum, kafé och allt ligger omgivet av underbar natur. 

 

RAVINEN & BIBOET

Naturcentrum ligger nära den djupa ravinen. Här finns möjlighet att ta en utflykt med barnvagn på träspången som sedan fortsätter ut bland trädkronorna på 8 meters höjd! På väg till ravinen kan man stanna till vid Biboet där man kan se och lära sig allt om bin och honung.

 

NATURCENTRUM – Här får man röra allt!

Fulltofta naturcentrum gör djupdyk i naturen och här får barnen bl.a. prova att hacka som en hackspett, se vilka djur som bor i en komocka, titta på live-sändning från fågelboen och gissa vems bajset är. Trevligt och fina träsnidade djur. Café och information om området samt aktivitetsinfo.

 

NATURRESERVAT

Fulltofta naturreservat innehåller många olika besöksmål. Vi provade bla. Fiskeleden som också är en barnvagnsanpassad led som slingrar sig utefter och vid en bäck. Otroligt vackert och barnen tävlade om vems pinne som var snabbast i bäcken. Leden börjar och slutar vid två mindre fiskesjöar. Gott om fina picknickställen!

Barn i Malmö nr. 03/2013

BESÖKSINFO

FULLTOFTA NATURCENTRUM & RESERVAT >

RELATERADE ARTIKLAR ELLER AKTIVITETER