ARTIKEL

DJUREN I SKOGEN

April 2014

Roliga illustrationer av skogen och dess invånare tillsammans med många små texter där fakta och humor blandas gör denna bok till en höjdare.

Sarah Sheppard är en svensk grafisk formgivare, illustratör och författare. Hennes illustrationer av djuren är inte så typiskt gulliga utan är här karaktäristiska, finurliga och roliga i ett tydligt och enkelt bildspråk. Vi får träffa våra stora och små djur ovan och under mark – från myror till älgen samt årstiderna. Genom pratbubblor, skyltar och serier finns många småtexter att läsa som blandar fakta och roliga kommentarer på ett härligt sätt. Boken kan läsas från början till slut eller så kan du hoppa runt i den som du vill.

Bilderna innehåller många detaljer så Oskar, 3 år, satt länge och bläddrade själv efter sagostunden – ett gott betyg. Eftersom det fanns många småtexter att läsa så uppskattades boken av vår 7 åring som inte klarade av att läsa all text själv, men var mycket road över att själv klara av att läsa alla de små texterna och serierna – så den upplevdes inte barnslig för honom även om den är ämnad för de som är några år yngre.

Passar 3-6 år
”Djuren i skogen” av Sarah Sheppard. 40 sidor. Raben & Sjögren.

Läst av Pontus 7 år, Oskar 3 år och mamma Karin.