ARTIKEL

Attributes – Vackra mattepussel

Passar barn 5+ år.

I appen Attributes får man upptäcka och lösa oändligt med vackra och matematiska pussel uppdelade i sju grupper med tio svårighetsnivåer vardera. Här får barn indirekt lära sig de matematiska koncepten klassificering, tabeller, deduktion, mönster, venndiagram, gemensam nämnare och if/else-logik.

Med dessa appar försöker Daren Carstens visa att matematik är roligt och mer än bara nummer. Det tycker jag att han lyckas väldigt bra med. Attributes består av en massa logiska pussel som slumpas fram. Dessa pussel är indelade i sju delar som var och en har fokus på ett matematiskt koncept. Det krävs inte några förkunskaper för att använda appen och det ingår en visuell förklaring av varje koncept. Är man ändå osäker på vad man skall göra kan man bara testa sig fram och upptäcka vad ett visst pussel går ut på. När det blir svårare kan det behövas en vuxen som förklarar hur man skall göra.

Attributes är vackert illustrerad och de figurer som finns i appen är fantasifulla och återkommer oavsett vilken typ av pussel man håller på med. Som spelare får man själv välja både typ av pussel och svårighetsnivå. Man kan dessutom välja om man vill spela på tid eller ej.

Appen är fri från exeterna länkar, tredje partsreklam och in-app purchase.

Attributes är en fantastisk app som jag rekommenderar till barn från 5 år och uppåt. Särskilt till barn som gillar problemlösning.

PappasAppar.se ger högsta betyg: 5/5

Version: 1.0.2
Pris: 29,00 kronor
Namn: Attributes by Math Doodles
Utgivare: Carstens Studios Inc.
Storlek: 143 MB

APTITS FRÅN VÅRA VÄNNER PÅ PAPPASAPPAR.SE
Detta är ett utdrag från PappasAppar.se. För hela recensionen se här >