Hjälp Barncancerfonden hjälpa

BESÖKSINFO

Var? Palladium, Södergatan 15, Malmö

www.palladium.nu/kalender/haydns-graddbakelse-familj/
Farliga fiskar, Palladium

Lär känna några av de mest kända kompositörerna, deras personlighet och musik! Haydn som älskade bakelser och choklad, den lättretliga Vivaldi som inspirerades av fågelkvitter och Beethoven som skrev musik fastän han inte kunde höra.

Vi får höra sagor ur barnboken Haydns gräddbakelse berättas av skådespelaren Eva Hovstadius och musikstyckena som inspirerat sagorna framförs av Öresunds Unga Symfoniker. Eva Welander, författaren till sagorna i boken, berättar i sitt förord om hur hon har inspirerats av tonsättarnas musikstycken: Varje berättelse i den här boken bygger på historiska fakta, men kring dessa har jag låtit fantasin flöda fritt. Vad tänkte tonsättarna på när de satt och komponerade? Varför skrev de som de gjorde?

Öresunds Unga Symfoniker drivs av Malmö Nya Musikkonservatorium och är en högskoleförberedande orkesterverksamhet för målmedvetna unga musiker i åldern 15-25 år. Orkestern startade sin verksamhet 2020 i nära samarbete med musiker från Malmö Symfoniorkester och har för närvarande ett 40-tal medlemmar. ÖrUS repeterar kontinuerligt varje vecka under ledning av internationellt verksamma dirigenter, med olika konsertprojekt som mål. I verksamheten ingår också orkesterveckor, stäm- och sektionsrepetitioner under ledning av entusiastiska handledare från Malmö Symfoniorkester. Orkestern har sitt säte i Malmö men har hela Öresundsregionen som upptagningsområde.

Före konserten spelar mindre ensembler från Malmö Kulturskola i foajén.

Medverkande:
Öresunds Unga Symfoniker
Hilda Pihlsgård – violinsolist
David Sarosi – dirigent
Eva Hovstadius – berättare och konferencier

Ålder: 4 år
Medverkande: Öresunds Unga Symfoniker.
Berättare: Eva Hovstadius.
Från 4 år. Längd 40 min.

När? sön 9/10 kl 14
Var? Palladium, Södergatan 15, Malmö
Biljetter: kulturcentralen.nu