Hjälp Barncancerfonden hjälpa

HÖSTLOV PÅ KULTUREN

Välkommen på höstlovspyssel i vår pedagogiska verkstad!
Vi gör flygande fladdermöss och svävande spöken av papper att hänga upp hemma.
Från 5 år i vuxens sällskap. Drop-in, ingår i entréavgiften.
Lokal: Verkstan, intill lekutställningen i Allmogehallen.

När? Varje dag under höstlovet kl 10-30–12.30 (lördag 29/10–söndag 6/11).


Läskiga varglappar!
I Måketorpsboden från 1700-talet hänger gåtfulla och lite skrämmande varglappar, målningar som användes vid jakt på varg. I dagens familjeverkstad får alla testa att göra sin egen
variant att ta med hem.

När? lör 12/11 kl 13-14.30


Rysliga ställen!
Häng med och upptäck de otäckaste platserna på museet!
Följ med på en vandring till några av de otäckaste platserna på museet. Vi besöker platser som sägs spöka och berättar om ett mord som begicks i ett hus för längesedan. Vågar du hänga med?
För barn från 6 år och uppåt, i vuxen persons sällskap.
Begränsat antal biljetter, max 30 platser. Entré till museet ingår i priset. Biljettpriser: Vuxen 130 kr, pensionär 100 kr, student 65 kr, medlemmar 50 kr. Barn och unga 0-18 år fri entré.
Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset), där det finns en skylt som visar samlingsplatsen.

När? 29/10 - 6/11 kl 13.30


Mysteriet med den försvunna dockan!
Lös mysteriet med den försvunna dockan! För 200 år sedan försvann en docka från den gamla bondgården. Ingen vet vart den tog vägen. Idag ska vi göra ett försök att återfinna den. Men det gäller att vara modig. Ledtrådarna till var dockan finns, vaktas av spöken. Kanske klarar vi utmaningarna och löser gåtan om den försvunna dockan? Sökandet pågår utomhus, så klä dig efter vädret.
För barn från 5 år, i vuxen persons sällskap. Begränsat antal platser, max 30 personer. Entréavgiften till museet ingår i biljettpriset.
Biljettpriser: Vuxen 130 kr, pensionär 100 kr, student 65 kr, medlemmar 50 kr. Barn och unga 0-18 år har fri entré.
Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset), där det finns en skylt som visar samlingsplatsen.

När? 31/10 - 3/11 kl 13 & 14


Spökeri i museiparken - drop-in
Parken är mörk och otäck på höstkvällarna och just den här kvällen har museets spöken och andra gastar lämnat spår efter sig. Kan du hitta dem?
I museiparken gömmer sig ett antal läskiga installationer. Hitta dem och du får svaret på vad damen som spökar på natten i Herrehuset heter… Viska sedan namnet till personalen i entrén, så får du en belöning. MEN – för att hitta installationerna måste du vara beredd på att när mörkret faller, vaknar många olika gastar och vålnader. De flesta vill helst ha parken för sig själva, även om ett och annat spöke är lite mer socialt. Ta med egen ficklampa eller låna på plats!
För barn i åldern 6–12 år, med medföljande vuxen.
Ingår i entréavgiften, ingen förbokning. Drop-in! Förra året blev det väldigt långa köer, så vi är tacksamma om inte alla kommer prick kl 18!

När? 3/11 kl 18-20


Var? Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund