Robin Hood på Borggården

BESÖKSINFO

Var? Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund

Tel. 046-35 04 01

www.kulturen.com/utstallningar/elsa-beskows-sagovarld/
Lekutställning Elsa Beskows sagovärld

Årets lekutställning på Kulturen i Lund är inspirerad av Elsa Beskows illustrerade sagor. Vi har skapat miljöer utifrån böckerna om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin men också från bland annat Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i trädgården.

De älskade böckerna om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin utspelar sig i en svensk småstad på 1840-talet. I utställningen kan barnen gå in och hälsa på hos Tant Gredelin där man kan klä ut sig, hos Tant Brun där man kan laga mat och i Tant Gröns trädgård där man kan plantera grönsaker. Man kan även vara elev i Farbror Blås skola. Där kan man prova gammeldags skolbänkar, öva på alfabetet och kika på ett kuriosakabinett. Mellan interiörerna finns både dörröppningar och små kryphål, så man kan ta sig in och ut på flera olika sätt.

Längre in i lekutställningen får barnen uppleva de fyra årstiderna genom Elsa Beskows bilder i stort format på väggarna och genom att leka, klättra, åka rutschkana och gå på upptäcktsfärd. Här har vi hämtat inspirationen från fantasifulla och magiska sagor där blommor får liv och små människovarelser lever sida vid sida med djuren, som Solägget, Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i Trädgården.
Även denna gång ger vi barnen olika uppdrag att utföra, och vi har integrerat några föremål från våra samlingar i utställningen.


Utställningen riktar sig framförallt till barn i åldern 3–8 år.
Utställningsperiod 15/2 2020–17/1 2021 - FÖRLÄNGD UTSTÄLLNING

Kulturen i Lund
Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Välj bland ett tjugotal utställningar. Barnaktiviteter.