Sommarlund 2020

BESÖKSINFO

www.vinterlund.se
Vinterlandet i Lund

I år är vårt älskade vinterland tillbaka på Stortorget! Helgerna innan jul bjuds det på massor av kul och mysiga aktiviteter för barn och familj. Öppet helger kl 11-16.

På den nyskapade pepparkaksscenen bjuder Nissesångarna Vera, Lisa och Joel på klassiska julsånger och tomtemor läser julsagor.
Tomteparet återfinns i sitt tomtehus där alla barn är välkomna att skriva/lämna sin önskelista och hälsa på hos tomtarna.
Den populära snöhögen inbjuder till lek och om man som förälder inte vill ge sig i kast med snöbollar finns det sittplatser och kaffe alldeles i närheten.
Miniatyrstaden mini-Lund visas upp dygnet runt och alla hugade spekulanter kan prova att själva tända och släcka staden.
Lundakonstnären Mats Milhamre håller till i sitt konsthus och alla barn är välkomna att färglägga sitt Lund.
En hästskjuts avgår från Stortorget för en tur runt staden (ej den 8/12).
Gratis marschmallowsgrillning på pinne i våra eldkorgar.
Handelsföreningen i Lund står för mysig julmarknad på Stortorget. Här samsas en rad säljare inom hantverk, mat och julgotter.
Handelsföreningen bjuder också alla barn på en spännande överraskning!

Alla dessa aktiviteter är gratis och sker alla dagar i Vinterlandet löpande!

I Vinterlandet händer även andra aktiviteter av engångskaraktär och de presenteras under respektive dag, bl a så uppträder Alte Kamereren, Bleckhornen, Bella Voce, Linas dansskola m fl. Rådhuset öppnas upp och vi bjuder på julegröt för barnen på lördagarna kl 13.00 och Jaques Schultze ger en julvandring för barn (förbokas)

Evenemanget är en del av Vinterlund – ett brett program av välkända och helt nya evenemang i centrala Lund från första adventshelgen till alla hjärtans dag.