Sommarlund 2020

BESÖKSINFO

Var? Skissernas Museum, Finngatan 2, Lund

046 222 72 83

www.skissernasmuseum.se
Barnaktiviteter HÖST på Skissernas

Familjevisning kl 12.30-13 (datum enligt nedan)
Visningar för hela familjen där barn och vuxna tar del av utställningarna och funderar över konsten tillsammans. Utifrån olika teman går vi på en spännande upptäcktsfärd i salarna och hämtar inspiration till eget skapande i verkstaden efteråt. Rekommenderat från 5 år.

Söndagsverkstad kl 13-15 (datum enligt nedan)
Varannan söndag är barn och familjer välkomna till drop in-aktivitet i Skapande verkstaden, där deltagarna får uttrycka sig konstnärligt och prova att arbeta med olika material och tekniker. Vid varje tillfälle inspireras vi av någon konstnär eller konstform i utställningarna. Följ gärna med på familjevisningen innan för att lära mer om temat!

Lovverkstad
Under skolloven bjuder museet in till öppna verkstäder mitt i veckan där lediga barn och familjer kan vara kreativa tillsammans. Håll utkik i programmet efter vad som erbjuds under respektive lov!

Barn: fri entré. Vuxen: ordinarie entréavgift. Materialavgift verkstad: 35 kr/deltagare

Program för hösten:
17/11:Den konstnärliga processen: Hur gör konstnären?
Hur går det till när konstnärer gör konstverk? Vilka tankar, historier och känslor finns bakom ett konstverk? Vi ser på skapandet i flera steg, från litet till stort. Efter visningen gör vi egna skisser till skulpturer som vi sedan formar i lera.

1/12: Ljusets magi: Att måla på glas
Många konstnärer har gjort målningar på glas. Vi inspireras av glasmålningar på museet och tittar på magiska effekter när solen lyser genom dem. I verkstaden skapar vi våra egna genomskinliga konstverk genom att måla på plexiglas.

15/12:Skärvor som blir till konst: Mosaik
I museet letar vi upp skisser till konstverk gjorda av mosaik. Vi tittar på Bazaines blå mosaik inspirerad av vatten och skisser till mosaiker stora som hus. I verkstaden gör vi egna mosaikverk med stenar, glas och keramik som vi trycker in i lera.