Kattutställning Sydkatten Malmö 2022

BESÖKSINFO

Var? Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund

Tel. 046-35 04 01

www.kulturen.com/jul/
Julstök på Kulturen

På fredagen riktar sig aktiviteterna främst till vuxna. Lördag och söndag är det med fler barnvänliga aktiviteter såsom julpyssel, dans kring granen, och besök hos tomten. Besök tomten och hans medhjälpare, det finns ett klurigt julspår för barn att följa och det blir dans kring granen till levande musik. När det mörknar lyses parken upp av ljusslingor och lyktor.

Julstöket är en upplevelse för alla sinnen: julmat, julpynt och hantverk säljs i marknadsstånd både ute och inne. Här får man tag på unika julklappar. I de historiska husen berättar vi om hur julen firades förr, luciatåg och julmusik sätter igång julstämningen och man kan köpa mat och fika av olika slag. Nytt för i år är att vi har besök av Gillet Skånska Spetsar, som visar hur man knypplar skånsk spets. Dessutom är Modelljärnvägsföreningen Lundarallarna på plats med en liten utställning som visar modelltåg från olika epoker, från år 1900 fram till idag.

I de historiska husen möter besökarna under lördagen och söndagen Kulturens personal i tidstypiska kläder. De visar och berättar hur julen firades förr – i Västra Vrams prästgård, Blekingegården, Thomanderska huset, Bosmålatorpet och Arbetarbostaden – från 1700-tal till 1930-tal. På fredagskvällen finns personal i två av husen, Bosmålatorpet och Blekingegården, där elden sprakar i de öppna spisarna.

När? Fre 25/11 kl 16-20, Lör-sön 26-27/11 kl 11-17

Warning: Undefined array key 0 in /customers/5/7/1/barnimalmo.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-query.php on line 3405