Skridskoskola

Julstök på Kulturen

Välkommen till tre dagar med jul för alla sinnen under första advent-helgen. Det här är startskottet för Julen på Kulturen i Lund!

Vi startar Julstöket redan på fredagen. Då är parken upplyst och våra marknadsknallar på plats. Passa på att handla dina julklappar, ta en glögg och njut av den juliga atmosfären!

På fredagen är museet stängt under dagen för förberedelser. Kl 16 öppnar vi för våra besökare.

Under lördagen och söndagen har du chans att uppleva julen med alla sinnen. Det bakas gorån över öppen eld i Bosmålatorpet, det görs senap i Blekingegården och det viks julgranspynt i Thomanderska huset. I dessa hem och några till träffar du vår personal i historiska kläder, som berättar om julen förr.

Julmarknaden breder ut sig både inomhus och utomhus. I marknadsstånden säljs ost, korv, sill och annan julmat. Här hittar du även unika julklappar, som till exempel smycken, stickat, konst och keramik. Du kan också köpa varm mat, grilla korv och fika. Du kan se hur man dekorerar pepparkakor, gör marsipanfigurer, skapa eget julpyssel, lyssna på musik, se luciatåg eller besöka tomtefamiljen. Alla våra utställningar och hus är också öppna.

När? fre 29/11 kl 16-20, lör 30/11 kl 11-17, sön 1/12 kl 11-17