DjurAgenterna

BESÖKSINFO

Var? Malmö Opera

https://www.malmoopera.se/skonheten-och-odjuret
Skönheten o Odjuret, Malmö Opera

Nu gör vi vår största musikalsatsning sedan Kristina från Duvemåla med en spännande, rolig och dramatisk uppsättning av Disneys Skönheten och odjuret. Möt de älskade karaktärerna som vi känner igen från den klassiska Disneyfilmen och förlora dig i sagans underbara värld i en uppsättning för alla åldrar.
En bortskämd prins har förvandlats till ett odjur som straff för sin elakhet och snålhet. För att återfå mänsklig form måste han lära sig att älska och att bli älskad. Skamfull och bitter lever han isolerad i sitt slott, endast omgiven av sitt tjänstefolk som också blivit förtrollade – till möbler, ljusstakar och porslin! När skönheten plötsligt dyker upp ställs allt på ända. Sakta men säkert börjar odjurets hjärta att tina upp. Men hinner det udda paret finna äkta kärlek innan det är för sent?

Linus Fellbom regisserar och med sig har han scenografen Dan Potra. Här på Malmö Opera gjorde de härom året Hans och Greta och i Stockholm en spektakulär uppsättning av operan Dracula som gjorde enorm succé. I Skönheten och odjuret har de sannerligen inte sparat på krutet. Det blir en uppsättning med extra allt, fantastiska kostymer och magiska inslag.

Titelrollerna spelas av Sofie Gunnarsson och Fred Johanson. Sofie har tidigare sjungit i Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan och Mamma Mia - the Party i Stockholm, som spelat flera hundra föreställningar.

Fred Johanson är en av Sveriges största internationella musikalartister. Han har sjungit stora roller så som Jafar i Aladdin på Prince Edward Theatre i London och Max Von Mayerling i Sunset Boulevard i både West End och på Broadway. Här på Malmö Opera har vi tidigare sett honom i bl a Jesus Christ Superstar, Les Misérables och Evita.

MUSIK OCH TEXT
Alan Menken och Howard Ashman (Little Shop of Horrors, Den lilla sjöjungfrun) skrev musik och sångtexter till den tecknade filmen. Till scenuppsättningen kompletterade Menken med ytterligare musik, nu med text av Tim Rice. Dirigent Josef Rhedin leder Malmö Operaorkester genom den romantiska musikalmusiken.

MUSIKAL I TVÅ AKTER
PREMIÄR 18 okt 2019
PLATS Storan
SPRÅK svenska, alla föreställningar textas på svenska och engelska
ÅLDER 7-100 år
BILJETTPRIS 220-855 kr
Barn och unga upp till 26 år, halva priset (ej priskategori A)

När? 18/10-30/4 2020