BESÖKSINFO

När? 9-16/8

Var? Hela innerstaden men i Kungsparken finns barnens eget område

https://www.malmofestivalen.se/program
Malmöfestivalen 2019

Varje år i augusti är det fest i Malmö. En gigantisk hemmafest under åtta dagar på gator och torg. Under dessa dagar fylls staden av förväntningar, mat, aktiviteter, fantastiska artister och framför allt en massa härliga människor! Med sina 1000 programpunkter erbjuder Malmöfestivalen något för alla

Barnlandet – ett bubblande område av konst, lek och kreativitet!
Barnlandet är området på festivalen där alla aktiviteter för barn är samlade. Det är öppet kl 11-18 varje dag under festivalen och ni hittar Malmös mest pålitliga lekledare som sprider kärlek över platsen. Massor med aktiviteter varje dag.
Tänk på att Barnlandet är stort. Se till att ditt barn har ditt telefonnummer ifall ni skulle komma ifrån varandra!

I år omvandlas Barnlandet till ett enda stort och kreativt konstlabb där barnen själva får vara med och skapa. Detta görs i samarbete med de stora konstaktörerna i staden och regionen, så som Malmö Konsthall, Moderna Museet, Malmö Konstmuseum, Skissernas Museum, Kivik Art Centre och Wanås Konst. Även aktörer som Trådverket, Drömmarnas Hus, Skånes konstförening och Konstkvinnor medverkar. Det blir skulpturverkstäder av olika slag, väggar att måla på och mängder med lek såklart! Kivik Art Centre kommer att bygga en skulptur i hampakalk som barnen får vara med och konstruera. Allt avslutas med en stor vernissage på sista festivaldagen där alla verk som gjorts under veckan visas upp. Även i år kommer värdarna Eva Westerling och Peter Öberg att finnas på plats och guida festivalbesökarna bland de olika stationerna.