Vinterlund

BESÖKSINFO

Var? Tegnérplatsen i Lund

www.kulturen.com/boka/boka-barnkalas/
Kalas på Kulturen i Lund

Boka in ett spännande barnkalas hos oss, med aktiviteter i våra historiska miljöer! Vi ger barnen en rolig upplevelse och står för lokal, medan ni ordnar med fika. Kalasen kan bokas lördagar och söndagar året runt.

Tema 1: Ryskalas med ruskiga berättelser
Vår pedagog skapar härligt ruggig stämning med berättelser om mord och spökerier i museets utställningar och gamla hus. Hör om den mördade ärkebiskopen i medeltidskällaren och om den döde museichefen som flyttar möbler om natten i Borgarhuset. Efteråt pustar vi ut med födelsedagsfirande i medeltidsmiljö. Här avslutas kalaset med en timme då föräldrar och barn fortsätter firandet på egen hand, med medhavd fika. Rekommenderas från 7 år.
Pris: 1 600 kr
Max 25 barn, aktivitet med pedagogen ca 1 timme
Kan bokas lördagar och söndagar kl 11.00 och kl 12.30


Tema 2: Gamla lekar & leksaker
Vår pedagog tar med barnen på en rundtur i museet och berättar om barns liv förr i tiden. Vi tittar på gamla leksaker och provar några lekar från förr. Under tiden dukar de vuxna fram medhavd kalasmat i Verkstan. Rekommenderas från 6 år.
Pris: 1 600 kr
Max 25 barn, aktivitet med pedagogen ca 1 timme
Kan bokas lördagar och söndagar kl 11.00 och kl 12.30


Tema 3: Medeltidskalas med skattjakt
En pedagog i medeltidskläder möter upp barnen i entrén och tar dem med på en spännande rundvandring i utställningen Metropolis, där barnen får stifta bekantskap med medeltidens Lund. Därefter går pedagogen och barnen tillsammans på skattjakt med medeltidstema i friluftsmuseets olika byggnader. Under tiden dukar de vuxna upp medhavd fika i Dekanhusets medeltidsmiljö, där kalaset avslutas med en timme då föräldrar och barn ägnar sig åt eget firande och lek.
Pris 1 600 kr
Rekommenderas från 6 år
Max 25 barn, aktivitet med pedagogen ca 1 timme
Kan bokas lördagar och söndagar kl 11.00 och kl 12.30
Varma kläder vintertid
Under vintertid rekommenderas varma kläder, eftersom en del av programmet sker utomhus.

Lokaler för medhavd kalasmat
I ”Verkstan”, vår lokal för skapande, finns bord och stolar, kyl och frys, spis med ugn samt glas, tallrikar och tårtskedar till 25 personer.

För att göra kalaset extra festligt får ni gärna dekorera borden själva. Mat och eventuellt godispåsar tar föräldrarna med själva. När kalaset är slut, ska lokalerna städas enligt de anvisningar som mottas i samband med bokning.

I det medeltida Dekanhuset finns bänkar och bord till 25 personer. Ingen kalasutrustning eller elektricitet finns att tillgå.

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Välj bland ett tjugotal utställningar.
Aktiviteter för barn och lekutställning.