Lumlarnas förtrollade skog

BESÖKSINFO

Fri entré.

Tisdag till fredag kl 10–14 (helgfria dagar)
Söndag kl 10–14

Fri entré!

Var? Lasarettsgatan 5B, Lund

www.kulturen.com/vara-besoksmal/livets-museum/
Lekutställning på Livets muséum, Lund

I utställningen Lek och aktivitet har man fokuserat på analoga lösningar där det går att dra, röra eller lyfta på det mesta.

I det så kallade organpusslet gäller det att sätta fast de utsågade organen på rätt ställe på en stor trädocka. På samma sätt kan man på en annan docka lyfta på en rad luckor för att få reda på roliga fakta om kroppen. Vilken muskel är det som aldrig vilar? Och hur många kilo hud tappar vi egentligen på ett år? Under en lucka över näsan kan man inte bara lära sig hur mycket snor man sväljer varje dag, utan även känna på något grönt och slajmigt.

På väggen ses en rad olika virus och bakterier som kan orsaka allt från lunginflammation till förkylning, men även en bakterie som är snäll mot magen.

Kanske kan dessa sjukdomar botas inne på lekutställningens mottagning, där man inte bara kan röntga sina patienter utan även titta på röntgenbilderna i ett ljusskåp. Här kan man även sätta på sig doktorsrocken och undersöka sina kamrater med stetoskop. På spädbarnsvågen kan de allra minsta, det vill säga dockorna, vägas och tas om hand.

Museet drivs av Kulturen på uppdrag av Region Skåne, i samarbete med Sydsvenska Medicinhistoriska sällskapet.

Warning: Undefined array key 0 in /customers/5/7/1/barnimalmo.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-query.php on line 3663