BESÖKSINFO

John Ericssons väg 1, Lund

046-222 72 83

www.lth.se/vattenhallen
Ljudshow i Vattenhallen 9/3

I Vattenhallens Ljudshow tas du med på en resa bland delfiner och ultraljudsapparater. Genom pruttljud, knuffar och skrik blir du delaktiga i en rad ljudexperiment då du får lära dig om hur ljud blir till och vad ord som till exempel ljudhastighet, frekvens och infraljud betyder.

En show för alla från 5 år och uppåt.

Helg Xtra är denna helg Elektronik - koppla och testa - Lär dig att koppla elektroniska kretsar med trolldeg och sladdar. Bygg en pennrobot eller ett vindkraftverk.

............................................

Vattenhallen är fylld med upplevelser och experiment samt shower.

I våra lokaler kan du prova spännande experiment, på egen hand. Personalen hjälper gärna till och visar, förklara och ibland showar de för dig! Inrymt i den stora experimenthallen finns Lunds planetarium. Här kan du följa med på en resa genom rymden på en visning (biljetten till en av föreställningarna köps vid entrén).

När det är skola (vår- och höstterminerna) tar vi emot skolbesök, tisdag-fredag. På helger och skollov har vi öppet för alla att prova på att experimentera! Vi har då olika teman och ibland bjuds det på tävling, show eller rykande, bubblande föreställningar. Välkomna!

INTERAKTIVA UTSTÄLLNINGAR:
Skjuta protoner och kittla elektroner - En utställning om vad som händer i ESS och MAX IV.
Medicon Alley - En utställning om hur medicinsk teknik kan hjälpa till att förebygga och bota sjukdomar.
Tarmkanalen - matens resa genom kroppen. Guidade visningar i Tarmkanalen lörd/sön - Biljett ingår i entréavgiften, men måste bokas och hämtas i receptionen.

PLANETARIET:
För att besöka planetariet betalar ni inträde till Vattenhallen samt biljett till en visning.
När mörkret faller i planetariet kommer stjärnorna fram. Du kan sitta ner, titta ut i vårt universum och lär känna en värld full av stjärnor, planeter,
galaxer och kometer. Planetariets astronom finns tillgänglig under hela visningen och svarar gärna på frågor efter visningens slut.

Planetarievisningar:
Lör-sön visningar kl 14, 14.45 & 15.30.
In English sundays at 13.00.
Rek ålder från 5 år.
För att besöka planetariet betalar ni entré till Vattenhallen samt biljett till en visning. Biljettpris: Barn 5-18 år: 40 kr. Vuxen 50 kr. 65+/student (leg) 45 kr.
Se vilka visningar som ges på www.vattenhallen.lth.se (visningarna har olika teman)

VATTENHALLENS ÖPPETTIDER: Lör-Sön kl. 12-17 Kolla hemsidan för speciella julöppettider!
ENTRÉ: Barn 0-4 år - Fritt. Barn 5-18 år - 55 kr. Vuxen - 70 kr. 65+/student (leg) - 60 kr. Familj/grupp (upp till 5 pers) - 270 kr

John Ericssons väg 1, Lund
Tel 046-222 72 83
www.lth.se/vattenhallen