Robin Hood på Borggården
Bad

Plaskdammar i Malmö

När det är sommarvarmt ute kan det vara härligt för alla barn att få plaska i vattnet utan att behöva åka till stranden. I Malmö finns det tre plaskdammar som är öppna under sommarlovet.

FOLKETS PARK
Malmös nyaste plaskdamm hittar du i Malmö Folkets park. I närheten finns en stor, nyligen upprustad lekplats och dessutom alla Folkets park övriga aktiviteter.
Toaletter finns i närheten av plaskdammen.

ROSENGÅRDS VATTENLEKPLATS
Plaskdammen är riktigt spännande och du hittar den på västra Rosengårdsfältet, söder om Hårds väg. Här kan du åka linbana över vattnet, leka med fontäner och alla andra redskap som finns på lekplatsen. Toalett finns.

RÖRSJÖPARKEN
Malmös största plaskdamm och en av de mest välbesökta. Dammen ligger i den östra delen av parken - Drottninggatan stör mindre än man kan tro. I närheten finns en lekplats och gräsytorna är inbjudande stora för barn med mycket spring i benen.
Toaletter och en dusch finns vid plaskdammen.

VATTENKVALITET
Alla plaskdammar har daglig tillsyn, då bland annat klorhalten mäts och vid behov åtgärdas. Vattenkvaliteten (bakteriehalten) testas regelbundet under säsongen. Om vattnet i någon av Malmös plaskdammar är otjänligt töms dammen och rengörs. Sedan fylls nytt vatten på igen och det är OK att bada.

Om problemen med vattenkvaliteten inte går att åtgärda för tillfället, stängs plaskdammen.