SÖK AKTIVITETER

Avancerad sökning

Skogslekplatsen, Malmö

En bit skog mitt i stan - i Rönneholmsparken. En lummig oas som har gott om platser för såväl rörelse som picknickstunder. Mysig trädkoja, träsnidade lekskulpturer.

Spindellekplatsen, Malmö

En jättestor svart spindel och runtomkring spindeln finns små idylliska hus längst en vågig bana av trä. Spindeln har en kompis; tusenfotingen - utmärkt att leka följa John på. Gungor, bänkar och bord. Belyst kvällstid.

Spirallekplatsen, Malmö

Få rena snurren på Spirallekplatsen i Magistratsparken vid Konsthallen på S:t Johannesgatan. 7 stycken specialutformade klätterställningar/lekskulpturer av konstnär Beatrice Hansson.

Vattenlekplatsen, Malmö

Lekplatsen i den västra delen av Rosengårdsfältet bygger på tema vatten och är framförallt en sommarattraktion. Kanal med rinnande vatten, som omger en ö med klättertorn. linbana och gungor.

Djungellekplatsen, Malmö

Som gjord för egna, fantasirika lekar. På den lummiga platsen finns repstegar, klätternät, lianer och lite läskiga, svajiga hängbroar som för tankarna till både Tarzan och Fantomen.

Tillgänglighets lekplatsen, Malmö

Lekplats i Rörsjöparken. Anpassade för barn med rörelsehinder. Utsiktsplats, vattenkanal, stubbar av olika höjd att hoppa mellan och klättervägg. Gungor och bambulabyrint.

Skepp och hav - Stadsparken Svedala

Liten tema lekplats med ett skepp, stor kompisgunga och sandlåda. Bänkar och gräsmattor samt inhägnad ankdam med änder och andra fåglar.

Rymdlekplatsen, Vellinge

Hoppa mellan planeter, klättra på en asteroid och göra en rymdresa i en fem meter hög kompisgunga.

Vegaparken i Lund

En stor kompisgunga, snurrplatta, rutschbana och gungdjur. Den hårdgjorda ytan gör att både barnvagnar och rullstolar enkelt kan ta sig fram. Här finns utrymmen för både gemensam lek och avskildhet.

LEKPLATS STADSPARKEN – LUND

Den nya lekplatsen invigdes våren 2014 och här finns nu en klätterbana, hoppkuddar, balansgång, hängmatta, snurrgunga, rutschbana, studsmatta, volträcke, gungdjur och ett stort klätternät.

Teaterlekplatsen, Malmö

Superfin lekplats där fantasin är i centrum. Malmös senaste temalekplats. Läs mer...

FISKELEKPLATSEN, Malmö

Malmös nyaste temalekplats, som invigdes september 2014, är Fiskelekplatsen vid Varbergsplan.

Temalekplats i Gyllins trädgård

Temat för lekplatsen är trädgård och här kan du leka i ett flygande växthus, gå balansgång på en 8 meter lång mördarsnigel eller bygga en koja i en jättekruka.

Djurlekplatsen, Beijers park Malmö

Djurlekplatsen i Beijers park är full av aktiviteter och utmaningar med djurtema.

Sollekplatsen, Malmö

Rolig stor lekplats som passar alla åldrar med vårt solsystem som tema. Förutom de klassiska lekredskapen kan man även titta i ett prisma och ett kalejdoskop, klättra upp till solen och ta sig ner igen genom de häftiga rutschkanorna.

ÄVENTYSLEKPLATSEN, Kroksbäck

En stor illgrön orm slingrar sig i backen med klätterställning och bred rutschkana ner till stenblock, havssand och mjuka cementformer. Fint upptäckarstråck i skogen och härliga picknickplatser. Kul lek nedför de branta gräskullarna. Puckelbollplan i närheten.

Hav & Strand, lekplats Malmö

Skepp o´hoj - se upp för piraterna. Fin temalekplats i Hammarspark med båt för de mindre och större skepp för de lite större barnen. Sand och böljor. Nära till Sibbarps bryggor och strand med kiosk. Toaletter finns.

Betonglekplatsen, Limhamn

Mindre temalekplats på torget i Limhamn. Passar de mindre barnen. Tåg och gungdjur och en stor sandlåda i form av en båt. Balansera på betongskulpturerna.

Lekplats Folkets Park, Malmö

Stor lekplats för alla åldrar. Gungor, klätterställningar och flera rutschbanor.

RÖRELSELEKPLATSEN, MALMÖ

Rulla, gräv, studsa! Rörelselekplatsen i Sofielund är ett härligt utflyktsmål för alla med spring och hopp i benen.

Sagolekplatsen, Malmö

Sagolekplatsen bygger på föreställningen om det ljusa och det mörka i sagans värld. Den ljusa, öppna sagovärlden är inspirerad av körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta och Barbapappas värld. Sand, klätterställning, rutschkana, gungor m.m.

Äventyrslekplatsen

Lekplatsen är uppbyggd som en hinderbana över olika landskap: klätter-, betong- och skogslandskapet. De olika attraktionerna förbinds via en slinga som barnen kan ta sig runt utan att nudda marken.

Bondgårdslekplatsen, Malmö

På bondgårdslekplatsen kan du leka bonde mitt i Malmö! Här finns bland annat en loge och bondgårdens djur.

Cirkuslekplatsen, Malmö

Får vi be om största möjliga tyssssstnad... På cirkuslekplatsen i Nydalaparken kan du bli balanskontnär, elefantdomptör eller cirkusdirektör - det är bara fantasin som sätter gränserna.

Djurlekplatsen, Malmö

Hur gör djur? På djurlekplatsen kan du studera dem på nära håll. Tävla i längdhopp mot djuren. Lekplatsen är full av aktiviteter och utmaningar: leta efter insekter i komposten, klättra i spindelnätet, utmana sig själv i giraffklätterställningen, gunga eller gräva i sandlådan.

Fruktlekplatsen, Käglinge

Har du halkat på ett bananskal på sistone? Om inte får du chansen här! Gungställning, sandlåda och klätterställning. Planteringarna består av fruktträd. I en annan del av lekplatsen finns olika sorters bär och bärbuskar t ex blåbär, jordgubbar, smultron och vinbär. Och avsmakning är självklart tillåtet!

Musiklekplatsen, Malmö

Musik stimulerar fantasin och här skapar små kompositörer stora symfonier med klanger och harmonier som aldrig har hörts förut! Spela på en "stor harpa", tuta i långa underjordiska slangar eller slå på de upphängda järnspiralerna och navkapslarna så det låter riktigt mycket!

Rymdlekplatsen, Malmö

... tre, två, ett, noll! Raketen lyfter och när den landar finns vi på en helt ny plats! Lekplatsen i innehåller flera element; bland annat en snarlik kopia av en riktig apollokapsel där barnen kan gå in och "låtsasmanövrera" rymdskeppet med olika skruvar och rattar.

Afrika, lekplats Malmö

Med safarihatt och vandrarpinne kan ni utforska och möta afrikas ­mäktiga djur i full skala. Utmana eller mata och ta hand om djuren. Stort klätternät vid spindelns bo!