BESÖKSINFO

Var? Lomma

www.lomma.se
LOMMAS STRÄNDER

HAMNHUSEN, LOMMA
Badplatsen med T-bryggan är en av Lommas mest välbesökta badplatser med närhet till både centrum, busshållplatser och det sommartid livfulla hamnområdet.
I anslutning till badplatsen ligger Lomma småbåtshamn med 500 båt-platser som årligen gästas av tusentals seglare och turister. Kring bad-platsen breder ett grönområde ut sig med slingrande gångsystem och böljande gräsmattor. Tillgängligheten till bryggan är god men inga handikappramper ner i vattnet finns för tillfället.

LOMMA NORRA BADPLATS
Norr om Höje å finns en av Skånes mest välbesökta stränder med inbjudande bad och närhet till matställen och service.
Söder om Höje ås utlopp finns småbåtshamnen som om sommaren sjuder av liv. Vegetationen kring sanddynerna består huvudsakligen av strandråg och vresros som hjälper till att binda sanden. Innanför stranden ligger Strandfuret, ett populärt strövområde.

HABO LJUNGS CAMPING
Haboljungs camping är ett välbesökt fritidsområde med en vacker badstrand och olika aktiviteter. Stranden är populär bland traktens vind- och kitesurfare.

LÅNGA BRYGGAN, BJÄRRED
Badplatsen i Bjärred har i långa tider varit samhällets stolthet och naturliga mötesplats. Redan 1901 uppfördes den ursprungliga bad- och nöjesanläggningen med kallbadhus, promenadpark, badhotell och eleganta restauranger. Idag har den historiska badanläggningen ersatts av Långa bryggan, en cirka 500 meter lång träkonstruktion med ett modernt kallbadhus längst ut. Genom denna nysatsning fortlever Bjärred som badort och Saltsjö-baden utgör alltjämnt byns samlingspunkt.