BESÖKSINFO

När? 18-20 maj

Var? Lund

www.lundakarnevalen.se
Lundakarnevalen 18-20 maj

Karnevalståg, stora nöjen, små nöjen, stora tält, små tält, barneval, stora artister, små artister, mat, dans, fest, kärlek och mycket mer... Organiserat vansinne i Lund vart fjärde år!

Karnevalståget är det största och absolut äldsta nöjet i Lundakarnevalen, ett flera km långt tåg fyllt med fest, glädje och humor! Tåget rullar norrut från Lundagård kl 13 under lördag och söndag, 19-20 maj. Med sina 20 vagnar plus mellanekipage kommer det ta drygt två timmar för den att göra sitt varv moturs genom Lund!

Karnevalståget rullar nu för första gången på en ny bana. Karnevalståget är nämligen inte som andra tåg, vi är rälsaverta! Så på grund av arbetet med spårvagnen kommer vi i år från Allhelgonakyrkan ta Bredgatan och s:t Petri Kyrkogata ner till Clemenstorget, istället för att gå längs s:t Laurentiigatan.

Vi ses där!

Oavsett om du gillar att dansa, roas av föreställningar, dricka öl med vännerna, spela tombola eller lyssna på musik så hittar du det på karnevalen, och allt med en imaginal twist! Området kring Lundagård kommer nämligen under en helg i maj att förvandlas till ett stort nöjesfält med allt från cirkus, opera, spex, kabaré och film till diverse andra nöjen för både barn, studenter och vuxna. Du kan köpa snacks i Snaxeriet, käka smarrig mat i någon av de många krogarna, lyssna på karnevalsradio, se din favoritartist på scen, ta med lillbrorsan på Barnevalen och shoppa karnevalsprylar i Shoppen. Och sist med definitivt inte minst, händelsen du absolut inte får missa – karnevalståget! Tåget som går genom Lund centrum en gång på lördagen och en gång på söndagen består av ungefär tusen karnevalister som klätt ut sig, byggt upp vagnar och på olika sätt bjuder på upptåg och galej i sann studentikos anda. Så se till att få en bra plats så att du inte missar de spexigaste kostymerna och roligaste parodierna! Vill du köpa biljetter till de olika nöjena kan du läsa allt om hur du gör här.

Självklart kommer det även finnas sjukvårdstält, poliser och räddningstjänst på plats dygnet runt på karnevalsområdet för allas trygghet.

Karnevalsområdet som helhet är öppet från 12-00 Fredag t.o.m. söndag. Krogarna stänger 01, och dansen 04.

Inträde på området kan lösas antingen för en inpassage (70 kr) , eller obegränsat antal passager (200 kr). Barn upp till 6 år går in gratis!

Karnevalsdagarna invigs på stora scen klockan 13 på fredagen, och fri entré gäller fram tills dess.