BESÖKSINFO

Målgrupp: 5-8 år.
Längd: Cirka 40 minuter, ingen paus.

Biljetter på Kulturcentralen.

Var? Moomsteatern, Folkets Hus
Olof Palmes plats 1, 214 44 Malmö

www.moomsteatern.com
Tårtan, Moomsteatern

DE TRE SYSKONEN PÅ SVERIGES KNASIGASTE BAGERI ÄR TILLBAKA!
Tårtan, av Carl Johan De Geer & Håkan Alexandersson, i regi av Per Törnqvist.

Tidernas kladdigaste föreställning. Med Sveriges mest spelglada ensemble. En sjuttiotalsklassiker med mjöl, deg & småkryp, skratt & överraskningar. Och en förrymd apa som heter Saba.

Frasse, Jana och Hilding lämnar sjömanslivet och blir av en slump ägare till ett bageri. Ingen av dem kan någonting om bakning men lyckligtvis vet Jana nästan hur en ugn fungerar, och så har ju den förra ägaren lämnat receptet på sin allra godaste tårta! Om att få lov att misslyckas, om att vägra bli vuxen, och om vikten av att hålla rent i sitt bageri.

Tårtan är en del i ett Arvsfondsprojekt som syftar till att stärka teatrar med skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. Under 2018 turnerar Tårtan till Östersund, Göteborg och Stockholm där Moomsteaterns tre skådespelare bildar nya ensembler ihop med skådespelare från Teater Barda, Teater Phantastisk och Mosaikteatern!
I Malmö gör Tårtan under våren en kortare spelperiod tillsammans med gästskådespelare från Kulturhuset Teamus samt Frösunda Annorlunda i Vellinge. I höst kommer vi tillbaka till Malmö för en längre spelperiod med den fasta ensemblen!

Målgrupp: 5-8 år.
Längd: Cirka 40 minuter, ingen paus.