BESÖKSINFO

När? 10 december

Var? Folkets Park Malmö

https://www.facebook.com/events/352733675187781/
Vinter i Folkets Park

Äntligen är det dags för Vinter i Parken, en heldag med aktiviteter, sång, julmarknad, skridskodiskodans och mycket mer i Folkets Park!

PROGRAM:
Kl 11.00 Julmarknad på Far i Hatten, aktiviteter Odla i Parken, pyssel med Skapa i Parken och inlämning av kläder på Klädbytet.
Kl 11.30 Pomperipossa, barnteatern på Far i Hatten,
Kl 14.00-15.30 Barnfesten har skridskodisko på isbanan
Kl 15.00-16.00 Julallsång med Kristoffer Jonzon på Moriska Paviljongen
Kl 16.00 Malmö stads officiella luciatåg sjunger in vintern på isbanan

Denna dag öppnar isbanan kl 13, skridskor och hjälm lånar ni gratis i vår skridskobod.

JULMARKNAD PÅ FAR I HATTEN:
På Far i Hattens årliga julmarknad är det julklappsfyndläge! Den julpyntade uteservering fylls av marknadsstånd där man finner allt från hantverk, ekologiska delikatesser och mat från lokala producenter, vinylskivor, retrodesign och ekologiska kläder.

SKAPA I PARKEN:
Under taket i gamla entrén till Veteranbilsområdet kan barnen pyssla och slå in julklappar tillsammans med Daglig verksamhet. Dessutom är Bokbytet på plats och delar ut böcker. Och Fabriken har försäljning av keramik, textilkonst, måleri, smycken och mycket mer. Missa inte detta!

JULSTÖK I ODLA I PARKEN:
Växtvärket bjuder in till julstök med verkstad, massa stjärnor och glitter och ett och annat bus i Odla i Parken!
Alla är välkomna att delta!

POMPERIPOSSA PÅ FAR I HATTEN:
”Det var en gång för många, många tusen år sen en förfärligt gammal trollpacka som hette Pomperipossa. Det är icke precis något vackert namn, men ändå är det bra mycket vackrare, än vad
hon själv var."

Så börjar sagan om prinsessan Fifi och Prins Pipi som vandrar ute i skogen och hamnar vid Pomperipossas hus. Den trollgalna häxan
förvandlar de två barnen till hedersgästerna på hennes stundande gåsamiddag. Just det, hon tänker äta upp dem!

KLÄDBYTARDAG MED SWOP SHOP PÅ MORISKA PAVILJONGEN:
Hem och rensa garderoben, det är dags för vinterns stora klädbytardag! Jane från SWOP SHOP bjuder in till en klädbytardag i Spegelsalen på Moriskan. Ta chansen att uppgradera vintergarderoben helt kostnadsfritt samtidigt som dina gamla dyrgripar får en ny chans att glänsa!

Hur fungerar det? Enkelt!
1. Ta med höst- och vinterbetonade kläder, jackor, skor, väskor och accessoarer. De ska vara hela och rena!
2. Kl. 11-13.30 lämnar ni in era plagg till personalen i Spegelsalen på Moriska Paviljongen. Ni får en biljett per plagg.
3. Kl. 14.30-15.30 är det klädbyte! Byt ut era biljetter mot nya plagg.

BARNFESTEN KÖR SKRIDSKODISKO PÅ ISBANAN:
Barnfesten är tillbaka! Guldbrallan, DJ Johanna J-Ol, Ballong-Linda och ansiktsmålar-Chie är på plats vid isbanan och kör full barnfest kl 14-15.30. Allt är helt gratis! Och skridskor finns som vanligt för gratis utlåning i skridskoboden.

Barnfesten är en klubb där 2-8-åringar och föräldrar kan lyssna på kvalitativ musik, dansa och fika tillsammans. En klubb utan Hits for Kidz och schlager, en klubb där dansmusik från hela världen och artister som Michael Jackson, Lilla Namo, Timbuktu, Jojje Wadenius och Angelique Kidjo har en given plats.

JULALLSÅNG MED KRISTOFFER JONZON MORISKA PAVILJONGEN:
Kom och sjung med i de största svenska hitlåtarna från de senaste hundra åren. Gillar du mest på musik från innan 1917 är detta inte showen för dig. För er andra kan vi utlova en rolig, medryckande och julig allsång ledd av Kristoffer Jonzon och 100 års hits bandet.

JULJAZZ PÅ FAR I HATTEN:
På Far i Hatten bjuds det på juljazz med Ylva, Isa & Emil (Lady Swing Orchestra). Ylva och Isa från bandet Lady Swing Orchestra tillsammans med Emil Nerstrand på sax kommer bjuda på mysig jazz som förstärker julstämningen och drar upp värmen.

Vi ses i parken!