BESÖKSINFO

Entré:100 kr inträde.
Gratis för barn 0-12år.
Parkering: 20kr/bil

När? 11/5 kl. 10–18 & 12/5 kl 10-17

Var? Hovdala Slott

www.rikstornering.se
Hovdala Medeltidsdagar med Rikstornering

Fredag och lördag 11-12 maj öppnar Hovdala ännu en gång portarna för ett av Skånes största familjeevenemang!
Upplev två härliga dagar till ljudet av riddarhästarnas dundrande hovar och musikanternas rytmer. Sveriges Bästa riddare tävlar om ära under båda dagarna. Marknaden är fylld av spännande medeltidsinspirerade hantverk, leksaker och godsaker. Gycklare, svärdskämpar och musiker underhåller på borggården och i hantverkslägret kan du träffa bland annat pilmakare, smeder och stenhuggare. Ta hela gänget på medeltida femkamp i vallgraven eller häng med barnen in på Barnens Medeltid.

Barnens Medeltid och Drakens guld!
Förra årets succé är tillbaka! Vid entréerna kan barn upp till och med 12 år hämta varsin skattkarta. Den ger tillträde till gratis aktiviteter på Barnens Borggård: till exempel ponnyridning, gycklarskola, Örtgård, musiksagan Bockarna Bruse för de minsta barnen och fäktning för de lite större. En rolig skattjakt leder till Drakens guld. Mer finns att göra mot en avgift - den finns utsatt vid varje aktivitet. Draken och hennes vänner önskar er alla - i vilken ålder ni än är - välkomna!

Rikstorneringen!
Sveriges riddare gör upp i ett Riksmästerskap om vem som är den bäste av dem alla. Sveriges Riddaresällskap, SRS, arrangerar tävlingen. Det tävlas både i Klassiskt tornerspel och i Skills at arms. Det beräknas deltaga drygt 40 ekipage på årets tävling och som alltid kommer de från olika håll i vårt avlånga land.

Varmt välkomna till Hovdala Medeltidsdagar 2018!