SÖK AKTIVITETER

Avancerad sökning

SOMMARLOV - SVT

En sommar fylld med gäster, artister, lek och tävlingar vid Sommarlovsbussen. Även i årets Sommarlov kommer man kunna sitta i publiken. När? Vardagar 11 juni - 17 augusti. Läs mer här...

Sommarlov i Lund

I sommar kommer det hända en massa kul för dig som har lov i Lund. Allt är gratis! Besök hemsidan för mer info.

SEGLINGAR MED KLARA MARIE, SKILLINGE

Seglatser med tvåmast-skonerten och ”Bornholmsklippern” Klara Marie. Läs mer här...

Tosselilla Sommarland

Nöjespark för alla åldrar med vattenlek, tivoli, djur, minigolf, hoppborgar m.m.

Kulturens Östarp

Ett levande museum. På Östarp finns äldre lantrasdjur – höns, gris, getter, får, kor, ponny och kaniner. Duka upp till picknick eller ät gott på Östarps Gästgivaregård.

Piratseglingar med Sarpen, Simrishamn

Alla barn och vuxna med barnasinnet kvar och som är sugna på nya äventyr hälsas välkomna ombord på piratskeppet Sarpen. När? Juli

Pannkaksladan i Höganäs

Här finns pannkakor för alla - matiga, söta och roliga. Under högsäsong i juli finns dagligen ponnyridning och djursafari.

Fricks spettkaksbageri och trädgårdscafé

Fika och ät spettekaksdessert i den magnifika rosenträdgården.

Flickorna Lundgren på Skäret

Hembakt gammaldags fikabröd. Kaffet bryggs vid beställning och saften är hemgjord. Idylliskt läge.

Solbackens Café och Wåffelbruk

Njut av våfflor efter gammalt recept och en hänförande utsikt.

GUIDAD TUR I TYKARPSGROTTAN

Gå under jord och upptäck Tykarpsgrottans magiska värld. Med sina vackra pelarsalar och långa labyrinter är gruvan som hämtad ur sagorna. Följ med på en guidad tur, spännande för stora och små!

Mandelmanns trädgårdar

Mandelmanns Trädgårdar är ett familjedrivet KRAV-certifierat lantbruk med trädgårdar, trädgårdskök och gårdsbutik. Vi har öppet för besökare under somrarna. Besök bokas i förväg!

Trädgårdscafé på Katrinetorp

Cykla ut till Katrinetorp Landeri vid Svågertorp och besök trädgårdscaféet.

WANÅS KONST

En plats där konst, natur och historia möts. Här finns gott om plats för barn med spring i benen och vissa av skulpturerna får man även klättra på! Café och shop.

SKÅNSKA MARKNADER SOMMAREN 2018

Här kommer datumen för många av de skånska marknaderna sommaren 2018...

Dressincykling Tomelilla - Fyledalen

Cykla längs spåret ner i vackra Fyledalen, ta en fika och njut av den underbara naturen.

Svaneholms Slott

Ta en promenad runt sjön, besök Svaneholms museum, njut en god måltid och vila i parken eller på sjön i en båt (sommar).

Slottsträdgårdens café, Malmö

Bakom Malmöhus Slott ligger Malmös egen oas; Slottsträdgården Café. Slå dig ner i den fantastiska trädgården eller vid sämre väder i det mysiga växthuset.

UTFLYKT TILL VEN

Utforska denna fantastiska ö i behagligt tempo på cykel!

ALE STENAR

Skånes vackraste plats? På åsen ovanför hamnen i Kåseberga finns Sveriges största skeppssättning, Ale stenar. Totalt 59 stenblock, 67 meter lång och 19 meter bred.

Ro eller Fiska, Svaneholmssjön

Vid Svaneholms slott ligger Svaneholmssjön där du kan hyra roddbåtar för en stillsam båttur och/eller fiska. Lär mer här...

Tirups Örtagård

Tirups örtagård ligger bara en kort bilfärd från Malmö och Lund. Här finns en stor örtagård, café, plantskola, butik och en stor naturlekplats.

Kullaberg Naturreservat

Vilt, vackert, vidunderligt med hisnande branter och vida vyer över Öresund och Kattegatt. Läs mer...

Slottskaféet, Torup

I den högra delen av Stallarna hittar du Slottskaféet. Här finns kafémat och lättare lunch. Picnickorg med filt finns att låna.

Olof Viktors bageri och café, Glemmingebro

En av de bästa caféerna i Sverige enligt White Guide 2016.

Spökvandring på Glimmingehus

Från 13 år: Följ med på en tur genom borgen där ni kommer att få höra om och träffa på spöken ur borgens 500-åriga historia. Du kommer in som en människa och går ut som en annan. När?: 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8, 13/8, 26/8, 16/9, 23/9, 30/9

ROMELEÅSENS DRESSINCYKLING

Att cykla dressin är en naturupplevelse. Spåret slingrar sig i vacker natur från Björnstorp till Veberöd. Stanna till hos ”Systrarna på Solhjulet” för en fika längs vägen. Här finns höns, kaniner, gäss att hälsa på!

YSTAD DJURPARK

Exotiska djur från olika världsdelar och många bondgårdsdjur. Ponnyridning varje dag. Även en poolanläggning (sommar) som ingår i entréavgiften till parken.

Skånes Djurpark

I Skånes Djurpark, som är världens största djurpark med nordiska djur, är ingen dag den andra lik. Möt Mullvaden, tama kaniner och klappvänliga getter, rid på ponnys och besök världens första Fåret Shaun-land!

Upzone – Äventyrsparken Ängelholm

Kasta dig ut i linbanor, balansera på grenar, klättra i nät och svinga i lianer. Ta med familjen hit, kompisarna eller ha ditt födelsedagskalas hos oss.

Kungsbygget Äventyrspark

Här erbjuds aktiva upplevelser med Sommarrodel, Zipline och Bungy Rocket. Kungsbygget ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland.

Kaffestugan Annorlunda

Kaffestugan Annorlunda ligger naturskönt belägen vid Stenshuvuds Natonalpark. Populärast är den hembakade kakbuffén men här finns även smörgåsar, sallader, mjukglass och annat gott!

SKÅNELEDEN

Skåneledens fem delleder ger dig en chans att uppleva Skånes omväxlande natur och rika kulturutbud. Välj bland 86 etapper och ge dig ut i det skånska landskapet - över dagen eller kanske för en längre vandring.

Café Orangeriet, Båstad

Ekologiskt, rättvist och skånsk/italienskt - utanför Båstad.

VATTENRIKET I KRISTIANSTAD

Mitt i Kristianstad ligger naturum vattenriket. Här kan du leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet och ta en flygtur med Opteryx. Café med fin utsikt.

ÅNGTÅGET PÅ ÖSTERLEN

Åk med ångtåg mellan Brösarp och S:t Olof. Sitt på tidsenliga träbänkar, träffa konduktören när det sakta kör fram genom det vackra landskapet. När? Söndagar 14/6-30/8

NYA EXPERIMENTARIUM, DANMARK

Prova, rör, experimentera - aktiviteter indelat i olika temadelar. Dagliga föreställningar med olika teman/experiment.

HALLONGÅRDEN

I Bodarp, mellan Vellinge och Trelleborg, ligger den familjeägda Hallongården. Här kan man handla i gårdsbutiken, ta en fika och så klart plocka hallon.

BOKSKOGEN I TORUP

Många roliga aktiviteter och temastigar att utforska för stora och små; Skogslekplatsen med grillplatser, Sagostigen, Naturstigen och Mattestigen. Café.

Arriesjön

En dryg mil från Malmö ligger Arriesjön – tidigare ett grustag och nu en oas i det storskaliga odlingslandskapet. Här finns utsikts- och fiskeplattformar, hinderbana, stigar och grillplatser.

BRIO LEKOSEUM, OSBY

Ett leksaksmuseum där besökarna får lov att leka. Här finns det allt från lekhus och tågbana till möjligheter att spela både traditionella sällskapsspel och datorspel.

FULLTOFTA NATURCENTRUM & RESERVAT

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, kafé, besökscenter och olika aktiviteter. Stigarna är många och här kan du vandra både kort och långt.

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN I LUND

En oas mitt i staden. Se hela årets program med växtmarknad, utställningar, skördefest m.m. här...

Glimmingehus, medeltidsborg

Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Följ med på guidad visning genom borgen eller prova på medeltida sysslor och hantverk.

Lekplatssafari i Malmö!

Ta med picknickkorgen och ge er iväg på lekplatssafari!

Bestig Stenshuvud

Besök Stenshuvuds nationalpark, bestig berget och upplev den storslagna utsikten.

KREATIVUM, KARLSHAMN

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar. 2000 kvm upplevelser med 170 olika ”prova-på” stationer. I huset finns fem olika upptäckartorg med olika teman.

Klättra i klippor i Klåveröds naturområde

Uppe på Söderåsen breder Klåveröds kuperade landskap ut sig med spektakulära klippor, skrevor och dalar, en svåråtkomlig grotta och en unik mosse. Läs mer...

Möllerödssjö strövområde

I strövområdet Möllerödssjö är sjön den naturliga medelpunkten - oavsett om du vill bada, fiska, spana efter fågel, promenera eller bara fika med sjöutsikt. Vill du löpträna finns ett elljusspår. Läs mer...

Vedema för skogsälskare

Vandra i skogen, fiska, låna ekan och ro, sov i vindskydd. I Vedema är det naturskönt. Läs mer...

Snogeholm vackert naturområde

Vandra i skogen, fiska, paddla kanot, hyr stuga och övernatta. Läs mer...